GESTOLEN AUTO START NIET MEER.

Telegraafbericht “Gestolen auto start niet meer”

Dit krantenbericht verscheen in de Telegraaf naar aanleiding van eerder verschenen berichten in de media over de voertuigvolgsystemen. In het artikel wordt ingegaan op de nieuwe eisen die worden gesteld per 1 januari 2015.

Het wordt autodieven weer iets moeilijker gemaakt om met een gestolen auto weg te komen. Vanaf 1 januari 2015 moeten voertuigvolgsystemen voorzien zijn van zogeheten jammingdetectie.
De invoering is een reactie op trends in autodievenland waarbij met name dure auto’s vaak met behulp van een jammer gestolen worden. “Een autodief voorkomt met een jammer dat het voertuigvolgsysteem naar de meldkamer belt”. Zegt Henk van Vliet van Kiwa SCM (Stichting Certificeren Motorrijtuigbeveiliging.)
“De functie jammingdetectie voorkomt niet dat het voertuigvolgsysteem kan blijven bellen naar de alarmcentrale. Het zorgt er echter wel voor dat het voertuig niet zal herstarten”.
“Het is de eerste regel dat de motor van een rijdend voertuig nooit mag uitvallen als er jamming plaatsvindt. Dat kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Maar als de autodief de gestolen auto bij een tankstation langs de snelweg parkeert of ergens stalt, merkt de persoon dat de auto naderhand niet meer gestart kan worden”. Alleen met een speciale code kan de auto dan gestart worden.
Mocht een autodief met een geactiveerde jammer een auto openbreken, dan kan door de jammerdetectie de auto sowieso door de elektronische blokkade niet gestart worden. Een auto krijgt pas een gecertificeerd voertuigvolgsysteem met jammingdetectie als het voertuig al beschikt over een goedgekeurd alarm of startonderbreker.
“We reageren met deze maatregel op trends op het gebied van autodiefstal. We kijken in samenwerking met de politie ook continu naar nieuwe trends. Als er een aanpassing in de beveiliging van voertuigvolgsystemen noodzakelijk is, dan heeft de autofabrikant drie maanden de tijd om de wijziging in te voeren. Anders vervalt de goedkeuring voor het betreffende voertuig”, aldus Van Vliet.

 

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg