GROENE KAART & HET BUITENLAND

De groene kaart en het buitenland 

DE GROENE KAART

Bij uw auto of motorverzekering krijgt u van de verzekeraar een groene kaart. Deze ontvangt u, of digitaal via de e-mail, of via de post. De groene kaart is het internationale bewijs dat u verzekerd bent en bevat informatie die benodigd is bij het melden van een schade. Op de groene kaart vindt u: het groene kaart nummer, het kenteken welke verzekerd is, de periode waarvoor de verzekering geldig is en de landen waarin u verzekerd bent.

WAAR BENT U VERZEKERD?

Over het algemeen bent u in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee verzekerd. Controleer dit voor de zekerheid en denk ook aan de landen waar u doorheen rijdt!
In de meeste Europese landen is het in de auto hebben van een groene kaart niet meer verplicht. Dit geldt voor alle landen van de Europese Unie plus Andorra, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Daarentegen is het wel altijd verstandig om een kopie of een print van uw groene kaart mee te nemen.

Wat betreft de landen buiten de EU, heeft u daar wel een originele groene kaart nodig en volstaat een kopie of print niet.

Gaat u met uw voertuig op reis buiten de EU en heeft u geen originele groene kaart? Neem dan contact op zodat we u alsnog deze per post kunnen opsturen.

Let op: Wat betreft uw caravan is in Duitsland, Spanje en Polen een apart verzekeringsbewijs vereist.

GROENE KAART KWIJT OF GESTOLEN?

Als u uw groene kaart kwijt bent of als deze gestolen is kunt u bij uw verzekeraar een nieuwe opvragen. Weet u zo uw polisnummer of andere benodige gegevens niet meer? Neem dan contact met ons op zodat wij deze u opnieuw toe kunnen sturen.

 

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 Stopel op Facebook
► Stopel op Twitter

Stopel Bedrijfsverzekeringen B.V.     Kwaliteit is een keuze.

 

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg