MAISOOGST IN VOLLE GANG

Opgepast op de weg: maisoogst Overijssel in volle gang. 

Met man en macht wordt op dit moment op het Overijsselse platteland gewerkt aan het binnenhalen van de mais. Boeren hebben familie en vrienden opgetrommeld om de klus te klaren.

Bijvoorbeeld boer Arjan Back in Hertme. Hij heeft in een groot deel van Twente maisvelden waar geoogst moeten worden. "En dat is voor ons altijd een hele bijzondere tijd", aldus Back. "We noemen het altijd een soort ziekte, de maisziekte. Het krijgt je te pakken en je vindt het oogsten geweldig om te doen."

Oogsten met zes tractoren en één hakselaar

Back heeft in totaal ongeveer 200 hectare met mais op verschillende plekken in Twente. Daarmee is hij één van de grotere maisboeren in de regio. Een boer met vee heeft gemiddeld zo'n 30 hectare maïs. Voor het oogsten van de maïs heeft Back een volle week uitgetrokken. Met zes tractoren en één hakselaar wordt de mais van het veld gehaald. "De helft is voor eigen gebruik, de rest voor de verkoop", aldus de boer uit Hertme.

De boer werkt samen met familie en vrienden van 's ochtends zes tot 's avonds negen. "Dan is het ook echt afgelopen, iedereen heeft zijn slaap nodig en we willen voorkomen dat er ongelukken gebeuren", zegt Arjan Back. Samen met zijn collega's houdt hij de verkeersveiligheid goed in de gaten. "We beseffen dat we met grote voertuigen op pad zijn. Het is constant goed oppassen." Bron: rtvoost.nl

 

► Volg Stopel op Facebook
► Volg Stopel op Twitter

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg