NOUWEN: "HET WORDT EEN SPANNENDE STRIJD."

Nouwen: "Het wordt een spannende strijd."

Aanstaande zondag begint de finale om het landskampioenschap bij de vrouwen. In die finale staan Topvolleybal Twente en VC Sneek tegenover elkaar. Het verschil tussen de ploegen is klein. Ook TVT-speelster Daniëlle Nouwen ziet twee aan elkaar gewaagde teams: ,,Beide teams hebben kwalitatief goede speelsters en een brede selectie. Het wordt een spannende strijd!’’

Daniëlle Nouwen is bezig aan haar tweede seizoen bij eredivisionist Topvolleybal Twente. De 20-jarige heeft vertrouwen in haar team: ,,We hebben als team zo’n progressie gemaakt dit jaar.’’ TVT ging de afgelopen maanden steeds beter spelen. Het team startte de play-offs op de vijfde positie, maar klom al snel op naar de eerste plek. 

Nouwen geeft aan dat er een lang gesprek vooraf ging aan dat omslagpunt. ,,We zijn als team bij elkaar gaan zitten en hebben werkelijk alles op tafel gegooid. Op deze manier zijn de neuzen weer dezelfde kant op gezet en konden we echt als team gaan spelen en trainen. Dat zorgde voor een lange reeks overwinningen.’’

Nouwen is in haar familie niet de eerste die kans maakt op de landstitel. In 2011 werd haar zus Desirée kampioen van Nederland ten koste van Heutink Pollux. Bij Pollux grepen Jan Berendsen, Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten toen naast de titel. 
Voor Nouwen is het wel speciaal dat ze wellicht in de voetsporen van haar zus kan treden: ,,Als volleybalster is het winnen van de landstitel al de mooiste en belangrijkste titel in Nederland, dus de motivatie kan al bijna niet hoger. Wel is het heel bijzonder, want ik volgde het kampioenschap van Desirée toen op de voet. Het zou zeker fantastisch zijn als zij nu mee maakt dat ik kampioen word.’’ 

Onder de nieuwe naam Topvolleybal Twente maakt de ploeg voor het eerst sinds de verhuizing naar Almelo kans op de landstitel. Onder de naam Pollux won de Twentse ploeg al wel vijfmaal de titel, allen onder de leiding van Jan Berendsen (’98,’99,’01-’03). TVT gaat in de komende finalewedstrijden op zoek naar de eerste landstitel in twaalf jaar tijd, opnieuw met Berendsen aan het roer.

Programma

Bij de eerste finale wedstrijd (die a.s. zondag wordt gespeeld) zal de NOS aanwezig zijn om opnames te maken voor Studio Sport.

De toegang is wederom gratis dus kom allen om 'onze' dames aan te moedigen!

 

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 Stopel op Facebook
► Stopel op Twitter

Stopel Bedrijfsverzekeringen B.V.     Kwaliteit is een keuze.

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg