PRIJSSTIJGING KOOPWONINGEN 4 PROCENT

Prijsstijging koopwoningen ruim 4 procent

Bestaande koopwoningen waren in mei 4,3 procent duurder dan in mei 2015. Dat is een fractie meer dan vorige maand en gelijk aan de stijging in maart. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen.
Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

PRIJZEN 9,2 PROCENT HOGER DAN TIJDENS DAL IN JUNI 2013

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 14,3 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 9,2 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in mei 2016 ongeveer even hoog als in augustus 2004.

WEER MEER BESTAANDE KOOPWONINGEN VERKOCHT

Het Kadaster bracht afgelopen vrijdag naar buiten dat het in mei 16.066 verkochte woningen registreerde. In de eerste vijf maanden van 2016 zijn 75.350 woningen verkocht. Dat is ruim een kwart meer dan in dezelfde periode van 2015.

WONINGMARKT HERSTELT, IS DIT HET JUISTE MOMENT OM EEN HUIS TE KOPEN?

"Er is landelijk gezien geen sprake van oververhitting, de huizenprijzen stijgen maar net iets harder dan de inflatie. Normaal zitten de huizenprijzen daar ongeveer 1 procent boven", zegt Peter Boelhouwer, hoogleraar volkshuisvesting aan de TU Delft.

"We komen uit een diepe huizencrisis, dan verwacht je daarna ook wat herstel. Als je kijkt naar de fundamenten zoals de extreem lage hypotheekrente en de gedaalde huizenprijzen, zou je zelfs een sterker herstel verwachten", aldus Boelhouwer.

HYPOTHEEKADVIES DAT PAST BIJ UW SITUATIE

Stopel kan u hiermee helpen. Wij verdiepen ons in uw situatie en wensen. En bespreken samen met u welke hypotheek het beste bij u past. Kom spontaan langs, bel of gebruik onderstaande knop voor een afspraak. We nemen graag de tijd om u een goed hypotheekadvies te geven. Voor het hypotheekadvies brengen we kosten in rekening. Hoe hoog dit bedrag precies is, vertellen we u voorafgaand aan het advies.

________________________________________________________________________________
Heeft u vragen, wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 Stopel op Facebook
► Stopel op Twitter

Stopel Bedrijfsverzekeringen B.V.     Kwaliteit is een keuze.

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg