SMARTPHONES EN VERKEER, NIET DE BESTE COMBINATIE.

Geen afleiding onderweg met de Rij Veilig app?

Het kan iedereen gebeuren… terwijl je in de auto rijdt krijg je nieuwe Whatsapp- of Facebook-berichten binnen. En je kan de verleiding niet weerstaan om ze te bekijken. We weten dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden, toch doen we het soms.

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tegenwoordig heeft de helft van alle Nederlanders een smartphone. En we gebruiken ‘m volop. Ook achter het stuur. Veel bestuurders kunnen tijdens het rijden de Social Media, apps en mobiel internet op hun smartphone moeilijk weerstaan. Ze realiseren zich onvoldoende dat je dan geen aandacht hebt voor de weg. Er ontstaan gevaarlijke, en soms zelfs dodelijke situaties. Gebruik je je smartphone tijdens het rijden, dan reageer je een stuk trager als je plotseling moet remmen en zie je niet wat er om je heen gebeurt. Je hebt een grotere kans op een valpartij of een botsing.

Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Dr. M.P. Hagenzieker & A. Stelling, 2013) blijkt dat afleiding in het verkeer 5 tot 25% van alle verkeersongevallen veroorzaakt. Het uitvoeren van een niet autorijden-gerelateerde taak een rol speelt in 23% van auto-ongevallen. Vaak is dit het bedienen van een telefoon. En 3% van de dodelijke ongevallen het gevolg is van sms-en achter het stuur.

De a.s.r. Rij Veilig app zorgt ervoor dat bestuurders niet meer kunnen worden afgeleid door hun smartphone en dat zij met hun volle aandacht bij het verkeer zijn.

De Rij Veilig app in het kort:

  • Rijd je harder dan 15km/u, dan blokkeert de app afleidingen. Sta je stil, dan komt alles weer binnen.
  • Je kunt nog wel handsfree bellen.
  • Je navigatie blijft ook ingeschakeld.
  • Schakel de passagiersmodus in, als je meerijdt of met het OV reist. Dan werkt je smartphone zoals gebruikelijk.

De Rij Veilig app is voor nu alleen nog beschikbaar voor Android toestellen en is te downloaden in de Google Play Store.

De Rij Veilig app van a.s.r. beperkt de afleiding van je smartphone en je helpt dus om je aandacht bij de weg te houden. Zal de app de verkeersveiligheid verbeteren en het aantal ongelukken beperken? Wat denk jij?

 

________________________________________________________________________________
Heeft u vragen, wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 Stopel op Facebook
► Stopel op Twitter

Stopel Bedrijfsverzekeringen B.V.     Kwaliteit is een keuze.

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg