WGA-VAST EN -FLEX GAAN SAMEN, UW KEUZE?

WGA-vast en WGA-flex gaan samen. Wat wordt uw keuze?

Per 1 januari 2017 worden de WGA-vast en WGA-flex samengevoegd tot één financieringsregeling. Dat brengt voor u als ondernemer met zich mee dat u hoe dan ook een keuze moet maken. Gaat u de WGA publiek verzekeren of kiest u er voor om dit risico in eigen hand te houden door eigenrisicodrager te worden?

Voor de WGA-vast (het 10 jaars risico bij een arbeidsongeschikte medewerker) kunt u nu al eigenrisicodrager zijn. Voor de WGA-flex (ex-werknemers die via de Ziektewet de WGA instromen) nog niet. Dit gaat dus veranderen. Minister Asscher heeft besloten om de WGA-vast en de WGA-flex samen te voegen tot één financieringsregeling. Deze nieuwe regeling gaat per 1 januari 2017 in. 

WGA Samenvoeging

Als werkgever moet u nadenken over de gevolgen van deze samenvoeging. Want voor 1 oktober 2016 móet u kiezen!*

* Als u nu al Eigen Risicodrager voor de WGA bent heeft u tot 1 januari 2017 de tijd.

KIEZEN: PUBLIEK OF PRIVAAT

Uw keuze is of alle risico's – dus WGA-flex én WGA-vast – onderbrengen bij het UWV óf zelf het risico dragen en dan dit eventueel onderbrengen bij een verzekeraar. Welke keuze voor u het beste is, hangt af van een aantal factoren, zoals het aantal werknemers, de totale loonsom, de aard van uw bedrijf, uw verzuimcijfers en uw eventuele verzuim- en integratiebeleid. Onze specialisten kunnen u hierbij adviseren.

WIJ HELPEN U GRAAG BIJ HET MAKEN VAN KEUZES

Bent u nu al Eigenrisicodrager voor de WGA, dan ontvangt u van uw verzekeraar een verleningsvoorstel. Twijfelt u of wilt u meer informatie, maak dan een afspraak met ons of bel gerust. Dan worden de mogelijkheden met u besproken.

De premies, dekkingen en met name hun ondersteuning bij re-intergratietrajecten, zijn belangrijke factoren om mee te wegen in uw beslissing waar en hoe u uw risico's onderbrengt.

U moet dus ook een afweging maken of u de re-integratie en begeleiding van uw zieke (ex) wernemers over laat aan het UWV, of dat u voor een verzekeraar kiest die ondersteund worden door proactieve re-integratie specialisten, die dat voor u gaan doen. Zowel u als de verzekeraar hebben een gezamelijk belang om het verzuim laag te houden en daarmee de kosten te beheersen.

Bent u geen Eigenrisicodrager voor de WGA en bent u benieuwd of privaat verzekeren voor uw bedrijf raadzaam is? Door de nieuwe regels voor WGA-vast en WGA-flex en voor de grip op ziekteverzuim is het goed om uw situatie opnieuw te bekijken. Hiervoor is aandacht en advies nodig. Wij helpen u graag verder.

Via onderstaande knoppen kunt excel-sjablonen downloaden zodat u inzicht heeft in de benodigde informatie en deze alvast kunt gaan verzamelen.

Inventarisatieformulier    Werknemersbestand

HEEFT U VRAGEN, WILT U MEER INFORMATIE OF ADVIES?

Neem contact op met onze inkomens specialisten.

Esther OldenhofEsther
esther@stopel.nl
0546-745 208

Gerdia MeulmanGerdia
gerdia@stopel.nl
0546-745 206

________________________________________________________________________________
Heeft u vragen, wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 Stopel op Facebook
► Stopel op Twitter

Stopel Bedrijfsverzekeringen B.V.     Kwaliteit is een keuze.

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg